Πότε έχουμε Αποκριές και άλλες… αργίες φέτος

17 Flares Filament.io 17 Flares ×

Οι μικροί μας φίλοι τις επόμενες ημέρες (Παρασκευή και Δευτέρα) θα “γιορτάζουν” ενώ η Ελλάδα θα “καίγεται” με την ευχή αυτές οι εκλογές να βγάλουν όπως – όπως κυβέρνηση, για να μην επαναληφθούν σύντομα και δημιουργήσουν αστάθεια. Ωστόσο, αν όλα πάνε καλά που το ευχόμαστε, γιορτές και σχόλες μας περιμένουν η μία μετά την άλλη, με αποτέλεσμα κι ο φετινός χειμώνας να φύγει πάλι χωρίς να το καταλάβουμε και να φθάσουμε γρήγορα στο καλοκαιράκι, που τόσο πολύ αγαπάμε στο νησί. Ιδού ένας μικρός χάρτης σημαντικών εορτών και… αλλαγών (ώρας κ.λπ.) που θα μας ανεβάσει το ηθικό αυτές τις σκοτεινές ημέρες του Γενάρη: (το κείμενο ακολουθεί αμέσως κάτω απ’ τα Οπτικά “Μπάτσης”).

Batsis-January-2015

• Οι Αποκριές αρχίζουν την Κυριακή 1η του Φλεβάρη (Τελώνου και Φαρισαίου), την ίδια ημέρα ανοίγει και το τριώδιο. Η Τσικνοπέμπτη είναι στις 12 Φεβρουαρίου, η τελευταία Κυριακή των Αποκριών στις 22 κι ως εκ τούτου η Καθαρή Δευτέρα στις 23 Φεβρουαρίου.

• Νωρίτερα ωστόσο θα προηγηθεί, για τα σχολεία, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, όπου λέγεται ότι από φέτος δεν θα είναι αργία για τα σχολεία, αλλά ημέρα εκκλησιασμού και λοιπών εκδηλώσεων. Τουτέστιν… απλώς δεν θα γίνεται διάβασμα, ημέρα λούφας ξανά για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

• Ενδιαφέρουσα ημερομηνία είναι η τελευταία Κυριακή του Μάρτη, όπου αλλάζει η ώρα. Αυτό φέτος θα συμβεί την Κυριακή 29 Μαρτίου. ora

• Ωστόσο οι πρώτοι “Χαιρετισμοί” θα έχουν προηγηθεί από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου και λίγες ημέρες μετά την αλλαγή της ώρας, στις 12 Απριλίου θα είναι η Κυριακή του Πάσχα.

• Μετά ως γνωστόν η Πρωτομαγιά, κάτι “Του Αγίου Πνεύματος” κ.λπ. θα την κυλήσουμε και φέτος και με λίγα λόγια… πάει κι αυτός ο χειμώνας.

Tagged with: , , , , , , , , , , , ,
Posted in Πρόσφατα

Σχολιάστε

Οι φίλοι μας
Πρόσφατα σχόλια
    Τελευταία άρθρα
    Αρχείο
    17 Flares Twitter 0 Facebook 17 Filament.io 17 Flares ×